"ODAJMO POČAST: Ovo je poruka iz Ambasade SAD-a u BiH...

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH i njen ambasador Eric Nelson podržali su projekt povodom godišnjice genocida u Srebrenici "Što te nema", koji prikazuje fildžane dizajnerke Tatjane Kovačević-Vidović.

  • Društvo

  • 10. Jul. 2020  10. Jul. 2020

  • 0

"Suosjećamo sa porodicama koje su izgubile svoje najmilije, ubijene u genocidu u Srebrenici. Odajmo počast sjećanju na njih tako što ćemo odabrati pravdu za žrtve, ljubav, a ne mržnju, jedinstvo, a ne podjele", kazao je ambasador Nelson, prenose Vijesti.ba.

Na Facebook stranici Ambasade SAD-a u BiH istaknuli su da su fildžani dizajnirani posebno za projekt "The Post-Conflict Research Center" (PCRC) ŠTO TE NEMA, a izradila ih je umjetnica koja radi na keramici Tatjana Kovačević-Vidović.

"Neoštećeni fildžan simbolizuje preživjele, a slomljeni fildžan izgubljene živote i porodice uništene genocidom. Zastava na tacni simbolizuje stalnu podršku Sjedinjenih Država Bosni i Hercegovini", pojasnili su iz Ambasade SAD-a u BiH.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...