KAKAV SPEKTAKL: Izvučeni svi parovi Lige prvaka, očekuju nas epski dvoboji do finala, na pomolu sudar Messija i Ronalda...

Od 12. do 23. augusta na stadionima Benfice i Sportinga u Lisabonu odigrat će se završnica najjače evropske nogometne lige.

  • Sport

  • 10. Jul. 2020  10. Jul. 2020

  • 0

Žrijebom je u petak određeno da će Atalanta i PSG te RB Leipzig i Atletico Madrid odlučivati o mjestima za polufinale Lige prvaka, dok će preostala dva četvrtfinalna para biti poznata po završetku odgođenih uzvratnih duela, koji su na rasporedu 7. i 8. augusta.

Manchester City branit će na svom stadionu prednost od 2:1 iz prve utakmice protiv Real Madrida, a ukupni pobjednik tog duela igrat će u četvrtfinalu protiv boljeg iz dvomeča Juventus - Lyon, u kojem će italijanski prvak u Torinu pokušati dostići zaostatak od 0:1 iz prve utakmice, prenosi Hina.

Bayern ima zadatak da u Minhenu odbrani velikih 3:0 koje je stekao iz londonskog susreta s Chelseajem, a bude li tako, Bavarcima će se u četvrtfinalu suprotstaviti bolji iz duela Barcelona – Napoli, u kojem je prva utakmica u Napulju završila sa 1:1.

Četvrtfinalne utakmice na rasporedu su od 12. do 15. augusta, a domaćin svih susreta je Lisabon; utakmice će se igrati na stadionima Benfice i Sportinga.

Jedan od 'autsajdera' u finalu

Određeni su i parovi polufinala, koji su na rasporedu 18. i 19. augusta, a ždrijeb je htio da jedna od ekipa iz četverolista Atalanta, PSG, RB Leipzig i Atletico Madrid bude 23. augusta u borbi za trofej.

Osmina finala - revanši (7. i 8. august): Minhen: Bayern - Chelsea (prvi meč 3:0), Barcelona: Barcelona - Napoli (1:1), Manchester: Manchester City - Real Madrid (2:1), Torino: Juventus – Lyon (0:1).

Četvrtfinale (Lisabon, 12-15. august, 21 sat): Meč 1: Manchester City/Real Madrid - Juventus/Lyon; Meč 2: RB Leipzig - Atletico Madrid; Meč 3: Barcelona/Napoli - Bayern/Chelsea, Meč 4: Atalanta – PSG.

Polufinale (Lisabon, 18. i 19. august, 21 sat): Pobjednik meča 1 - Pobjednik meča 3; Pobjednik meča 2 - Pobjednik meča 4.

Finale: Susret za ovogodišnji naslov pobjednika Lige prvaka igrat će se 23. augusta s početkom u 21 sat na stadionu Benfice.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...