DODIK KONAČNO PRIZNAO DA SU KOLA KRENULA NIZBRDO: "Situacija u Republici Srpskoj teška i kompleksna, potrebno proširiti..."

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da je Izvršni komitet ove stranke ocijenio da je epidemiološka situacija u Republici Srpskoj teška i kompleksna i da je za to potrebno proširiti dio postojećih mjera, što bi značilo nošenje zaštitnih maski i na otvorenom prostoru.

  • Politika

  • 10. Jul. 2020  10. Jul. 2020

  • 1

Dodik je naglasio da je zdravstveni sektor do sada uspješno odgovorio na izazove koji se odnose na pandemiju, ali da je postojeća situacija izazovna i podsjetio je da je Vlada Republike Srpske izdvojila 40 miliona KM za radnike u zdravstvenom sektoru i još 100 miliona KM za zdravstveni sistem. 

Dodik je na konferenciji za novinare nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a u Banjoj Luci istaknuo da u RS-u postoje dovoljne zalihe medicinskog materijala, odnosno maski, rukavica i respiratora.

Predsjednik SNSD-a naveo je da Izvršni komitet traži mjere odgovornosti menadžmenta Bolnice i Doma zdravlja u Bijeljini zbog velikog broja zaraženih zdravstvenih radnika, odnosno zbog neodgovornog ponašanja.

Govoreći o ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj, Dodik je rekao da je bruto domaći proizvod od 1. januara do 30. juna ove godine pao za 3,3 odsto.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...