"BOSNALIJEK" DIJELI DOBIT: Diničarima će pripasti 5,33 miliona KM

"Bosnalijek Sarajevo" d. d. Sarajevo isplatit će dividendu dioničarima u vrijednosti od 5,33 miliona KM, odnosno 0,59 KM po dionici, odlučila je ponovljena Skupština dioničara društva na sjednici 7. jula, izvještava Indikator.ba.

  • Ekonomija

  • 10. Jul. 2020  10. Jul. 2020

  • 0

"Bosnalijek" je u 2019. godini ostvario dobit u iznosu od 13.217.202,00 KM, dok precizna suma za isplatu dividendi iznosi 5.332.235,33 KM.

Ostatak dobiti od 7.884.966,67 KM usmjerava se za unapređenje i daljnji razvoj djelatnosti društva.

Dividenda će biti isplaćena dioničarima koji su na dan donošenja odluke registrovani u svojstvu dioničara društva kod Registra vrijednosnih papira u Federaciji BiH.

Na ponovljenoj sjednici Skupštine dioničara usvojeni su Godišnji izvještaj o poslovanju "Bosnalijeka" za 2019. godinu, s finansijskim izvještajima, izvještajem nezavisnog revizora i izvještajima Nadzornog odbora i Odbora za reviziju.

Procent zastupljenih dionica na Skupštini sa pravom glasa bio je 34,5 posto. Najveći dioničari "Bosnalijeka" su: "KBC Euro Credit Capitala" sa Malte, koji posjeduje 23,6 posto dionica, tešanjski "AS Holding" je drugi najveći dioničar "Bosnalijeka" s udjelom od oko 16 posto, "Raiffeisen banka BiH" d. d. Sarajevo 10 posto, libijski "The Economic and Social Development Fund" sa 7,6 posto, itd.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...