OVO JE ALHAMBRA: Pogledajte novi spot benda "Emir & Frozen Camels", posvećen je genocidu u Srebrenici... (VIDEO)

Obilježavanju 25. godišnjice genocida u Srebrenici pridružili su se bh. režiser Tarik Hodžić i rok bend "Emir & Frozen Camels".

  • Kultura

  • 10. Jul. 2020  10. Jul. 2020

  • 2

Tim tužnim povodom Hodžić, jedan od najtalentiranijih mladih ražisera u regionu, poznat po režiji višestruko nagrađivanog filma “Scream for me Sarajevo”, potpisuje režiju videospota za pjesmu “Alhambra”, koju je napisao Emir Bukovica. U spotu su korišteni dijelovi Hodžićevog filma “Behar”, snimljenog u produkciji "Prime Timea" iz Sarajeva.

“Od trenutka kada sam vidio ovaj Tarikov film, shvatio sam da on nosi istu emociju koju sam ja imao kada sam pisao pjesmu 'Alhambra', koju sam posvetio 'bosanskoj Alhambri' - Srebrenici. Dakle, ta očajnička bol i vapaj za mirom i smirajem, kao i želja da se tragedija Srebrenice više nikada, nigdje i nikome ne ponovi”, rekao je Bukovica.

“Emirova ideja da ukrstimo dvije forme umjetnosti, film i muziku, u zajedničku priču, veoma mi se svidjela. Dugo se poznajemo i uspješno sarađujemo pa se nadam da će se ta naša sinergija osjetiti i u ovom spotu, koji i upozorava da se tragedija Srebrenice nikada ne smije zaboraviti”, dodaje Hodžić.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...