"SB" U POTOČARIMA; IZ MINUTE U MINUTU: Stiglo 300 motorista iz cijele BiH, nakon njih i učesnici Marša mira, Hitna pomoć... (FOTO)

Reporter "Slobodne Bosne" od jutros je na licu mjesta.

  • Vijesti

  • 10. Jul. 2020  10. Jul. 2020

  • 0

Oko 300 motorista iz cijele BiH stigli su u Potočare kako bi odali počast nevino ubijenim žrtvama genocida i ujedno dali svoj doprinos kulturi sjećanja povodom obilježavanja 25. godišnjice genocida u Srebrenici.

Nažalost, zbog virusa korona ove godine motoristi iz susjednih zemalja nisu mogli učestovati u obilježavanju godišnjice genocida.

U ovim trenucima učesnici „Marša mira 2020.“ pristižu u Potočare.

Iako su velike vrućine brojnim učesnicima nije bilo teško prebroditi sve nedaće na putu, prošli su stazama kojima su Bošnjaci bježali tražeći spas od zločinačke ruke.

Organiziatori i učesnici govore kako je „Marš mira 2020.“ prošao bez velikih problema i uz tek nekoliko intervencija Hitne pomoći.

FFoto: AMER KAJMOVIĆ / SB

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...