HAOS U BEOGRADU: Demonstranti gađaju policiju kockama sa pločnika, desničari uzvikuju skandalotne parole: "SREBRENICA NIJE GENOCID" (VIDEO)

Desničari okupljeni na stepeništu Skupštine skandiraju ratnom zločincu Ratku Mladiću i uzvikuju “Srebrenica nije genocid”. Također poručuju policiji “Idite na Kosovo”, a Skupština je u potpunosti opkoljena Žandarmerijom.

  • Regija

  • 10. Jul. 2020  10. Jul. 2020

  • 3

Grupa demonstranata probila je ogradu ispred Skupštine, uz ogroman napor policija je uspjela savladati demonstrante te skloniti i ih a zatim opkoliti parlament.

Stiže pojačanje Žandarmerije koja pokušava da potisne demonstrante koji su napali policiju. Oni im skandiraju “Av, av”. Žandarmerija polako zauzima plato ispred skupštine, a demonstranti se povlače ka Pionirskom parku i crkvi Svetog Marka.

Demonstranti su izvukli kocke sa pločnika i sada sa njima gađaju policiju.

altKurir

Na desetine ljudi stoji ispred kordona policije koja oko skupštine ne reaguje. Skandiraju “Ostavke, ostavke”, “Skinite šljemove”. Ponovo su aktivirane petarde i mirna atmosfera od maloprije sada se polako zaoštrava.

 alt

Desničari okupljeni na stepeništu Skupštine skandiraju ratnom zločincu Ratku Mladiću i uzvikuju “Srebrenica nije genocid”. Također poručuju policiji “Idite na Kosovo”, a Skupština je u potpunosti opkoljena Žandarmerijom.

 

Kako saznajemo mnogo građana udaljava se od Skupštine kako bi se ogradili od nemilih scena.

Gordana Suša: "Desničari oteli protest građanima Beograda"

Ovo nisu provokatori, ovo su desničari, ima i rulje. Na žalost oni su oteli miran nenasilni protest građanima Beograda i danas su oni pobijednici, ocijenila je novinarka Gordana Suša za N1. Ona dodaje da vlast s njima lako koordinara i da je to razlog zašto večeras ima malo policije u Beogradu.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da je policija večeras reagovala poslije brutalnih napada, a Suša ističe da ne zna gdje je Stefanović vidio reakciju policije.

Govoreći o onima koji u petak uvečer protestuju u Beogradu, Suša je kazala da tu ima različitih desničarskih grupa, a da su Srđan Nogo i Boško Obradović postali paradigma pobunjene Srbije.

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...