DRAGAN ČOVIĆ DANAS NIJE OTIŠAO U SREBRENICU, ALI JE POSTAVIO ŠTURU PORUKU NA TWITTERU: “Budućnost trebamo graditi na istini, uvažavanju i...“

Zbog koronavirusa broj prisutnih je ograničen, a Dragan Čović danas nije otišao u Srebrenicu.

  • Politika

  • 11. Jul. 2020  11. Jul. 2020

  • 9

Povodom 25. godišnjice genocida u Srebrenici, oglasio se i predsjednik HDZ-a u BiH Dragan Čović s porukom da budućnost naše domovine treba da počiva na istini.

On je na svom Twitter nalogu uz oznaku #SrebrenicaGenocide napisao:

"Svjesni patnje i bola koji nastaju u odsustvu mira, gradimo evropsku budućnost naše domovine, utemeljenu na načelima istine, uvažavanja i pomirenja.”

U Memorijalnom centru Potočari danas je održana komemoracija, nakon čega je klanjana dženaza i obavljen ukop srebreničkih žrtava. Zbog koronavirusa, broj prisutnih je ograničen, a Dragan Čović danas nije otišao u Srebrenicu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...