LINTA GOVORI ŠTA VUČIĆ MISLI: "Treba osnovati novi sud za preispitivanje presude za Srebrenicu"!

Vlada Srbije trebalo bi inicirati osnivanje novog međunarodnog suda za ratne zločine koji bi preispitao sve izrečene presude u slučaju nepostojećeg genocida u Srebrenici i drugih događaja na prostoru bivše Jugoslavije, smatra predsjednik skupštinskog Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta.

  • Regija

  • 11. Jul. 2020  

  • 16

 

U prilog tome, Linta navodi da je cilj Haškog tribunala bio da potvrdi najbezočniju laž da su Srbi tobože krivi za ratove u Hrvatskoj i BiH i da se kazne njihovi politički i vojni lideri.

– Glavni krivci za ratove u Hrvatskoj i BiH su zločinački režimi Franje Tuđmana i Alije Izetbegovića čiji je cilj bio da stvore Hrvatsku i BiH bez ili sa što manje Srba koji bi bili građani trećeg reda – dodaje Linta.

Linta je izrazio žaljenje zbog jučerašnjeg "jednostranog" saopćenja EU „o nepostojećem genocidu u Srebrenici", te istakao kako je žalosno da pominje samo zločin nad Bošnjacima, a "besramno šuti na brutalne zločine nad Srbima u Srebrenici, Bratuncu, Zvorniku i drugim opštinama u Podrinju, posebno 1992. i 1993. godine.“

Prema njegovim riječima, EU besramno šuti 25 godina na nespornu činjenicu da je protjerivanje 250.000 i stradanje više od 2.000 Srba u hrvatskoj "zločinačkoj akciji “Oluja” najmračniji događaj u Evropi poslije završetka Drugog svjetskog rata".

– EU bi trebalo da brani istinu i univerzalne vrijednosti i da traži da se svi narodi suoče sa prošlošću, a ne da se Srbi bez argumenata i dalje smatraju krivcima za ratove – istakao je Linta.

Komentari - Ukupno 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...