CARNICI OSTALI U ŠOKU: Pretres na graničnom prijelazu urodio plodom, Turci u jastucima pokušali prošvercati 400.000 eura…

Novac je otkriven u automobilu "Land Rover" njemačkih registarskih tablica, kojim je iz Berlina ka Izmiru putovao bračni par turskih državljana.

  • Hronika

  • 12. Jul. 2020  

  • 0

Na graničnom prijelazu Horgoš otkriveno je više od 400.000 neprijavljenih eura skrivenih u dva jastuka, saopćila je Uprava carine Srbije.

Novac je otkriven u automobilu "Land Rover" njemačkih registarskih tablica, kojim je iz Berlina ka Izmiru putovao bračni par turskih državljana.

Euri su pronađeni kada je carinik zatražio jastuke da ih pregleda nakon što ih je žena (31) uzela da bi navodno sjela na njih, dok je vozilo bilo na carinskom pregledu.

Kod muškarca (33) u torbici za dokumenta pronađeno je još 15.000 eura, dok je žena u torbici imala 3.620 eura, što je ukupno 418.620 neprijavljenih eura, navodi se u saopćenju.

Putnicima je vraćeno po 10.000 eura, a ostatak otkrivene neprijavljene sume zajedno sa putnicima i automobilom preuzelo je Odjeljenje za borbu protiv korupcije MUP-a iz Subotice. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...