PANIKA U SRBIJI, SVAKI DESETI PACIJENT NA INTENZIVNOJ NJEZI: Epidemiolog Tiodorović najavljuje uvođenje vanrednog stanja...

Situacija u Nišu i jugoistočnoj Srbiji je nepovoljna sa tendencijom da pređe i u vanrednu, izjavio je epidemiolog Branislav Tiodorović.

  • Regija

  • 12. Jul. 2020  

  • 0

Sve veći su redovi i ispred Covid bolnice u Šapcu, javlja RTS.

Direktor Doma zdravlja u Šapcu Јasmina Stanković rekla je da se za deset dana jula duplirao broj pacijenta sa simptomima koronavirusa.

Zbog sve većeg broja pacijenata zaraženih virusom, kojima je neophodna hospitalizacija, u Covid sistem je ušao i Kliničko bolnički centar "Bežanijska kosa".

Tu u svakom trenutku ima oko 300 pacijenata sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom.

Direktor te ustanove Marija Zdravković rekla je hospitaliziraju pacijente sa srednje teškim pneumonijama, a prosjek godina pacijenta je 47.

Ona je dodala da je tokom noći bilo više od 100 pregleda, da su svi pacijenti pokriveni terapijski, a svaki deseti je na intenzivnoj njezi.  

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...