NAJMNOGOLJUDNIJA DRŽAVA LATINSKE AMERIKE U KANDŽAMA KORONAVIRUSA: U posljednja 24 sata više desetina hiljada novozaraženih, a umrlo je čak....

Od posljedica zaraze koronavirusom, u protekla 24 sata u Brazilu je umrla 1.071 osoba, javlja Anadolu Agency (AA).

  • Svijet

  • 12. Jul. 2020  12. Jul. 2020

  • 0

Brazil je najteže pogođena zemlja pandemijom COVID-19 u Latinskoj Americi, a iz Ministarstva zdravstva te zemlje saopćeno je da je od posljedica zaraze umrlo ukupno 71.469 osoba.

U protekla 24 sata u Brazilu su potvrđena 39.023 nova slučaja zaraze, čime je broj zaraženih od početka pandemije povećan na 1.839.850.

U toj zemlji su do sada od koronavirusa oporavljena 1.100.873 pacijenta kojim je prethodno dijagnosticiran COVID-19.

Ministarstvo zdravstva Meksika također je objavilo pregled epidemiološke slike koji pokazuje da je od početka pandemije u toj zemlji umrlo 34.730 oboljelih osoba.

U Meksiku su u proteklom danu potvrđena 6.094 nova slučaja zaraze koronavirusom, čime je broj zaraženih od početka pandemije povećan na 295.268.

Koronavirus se krajem prošle godine pojavio u kineskom gradu Wuhanu, a Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) je 11. marta ove godine proglasila globalnu pandemiju COVID-19.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...