ISTI KAO I U PRVOM NALETU, ALI SADA DUŽE TRAJU: Simptomi koronavirusa koje ne smijemo ignorisati

Korona ne popušta, a ne smijete ignorisati sljedeće simptome: temperaturu koja traje duže od 24 sata, kašalj, zamaranje, pospanost, teške ruke i noge.

  • Zdravlje

  • 12. Jul. 2020  12. Jul. 2020

  • 0

Direktorica KBC-a Bežanijska kosa iz Beograda dr. Marija Zdravković izjavila je da je prethodna noć u Srbiji bila teška, ali da najveći broj pacijenata ide ka ozdravljenju, piše RTS.

Takođe, ona je apostrofirala simptome koronavirusa koje nikako ne smijemo ignorisati.

Na pitanje kakva je klinička slika na koju moramo reagovati ukoliko je primijetimo, ona je rekla da su simptomi gotovo isti kao i u prvom naletu korone, ali da sada duže traju.

Dr. Zdravković je poručila da se pažnja mora obratiti na:

- temperaturu koja traje duže od 24 sata

- kašalj

- zamaranje

- pospanost

- teške ruke i noge.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...