MILIJARDER ELON MUSK NAJAVLJUJE ČUDO: U Njemačkoj otvara fabriku u kojoj će biti zaposleno više od 10.000 radnika, proizvodit će...

U Teslinoj fabrici u Njemačkoj, za koju se priprema gradilište u Grunheideu, bit će zaposleno 10.500 radnika, a proizvodit će se, u punom kapacitetu, pola miliona automobila godišnje u smjenama, izvještava N-TV, a prenosi portal SEEbiz.

  • HiTec

  • 13. Jul. 2020  13. Jul. 2020

  • 0

Gradnja fabrike, koja bi trebalo da bude završena do jula 2021. godine, još nije odobrena.

U Teslinoj prijavi za dozvolu navode se različite informacije o broju zaposlenih u smjeni. Govori se i do 12.000 direktnih poslova. Prema podacima iz industrijskih krugova, između 3.000 i 3.500 zaposlenih radit će u jednoj smjeni, u tri smjene dnevno.

Tesla je očistio dio područja na vlastiti rizik i priprema se za gradnju. Prijava za građevinsku dozvolu pokazuje da kompanija procjenjuje troškove gradnje na oko milijardu eura.

Ako se dobije odobrenje, građevinski radovi trebalo bi da traju do marta 2021. godine. Početak rada je planiran za juli 2021. godine.

Kritičari strahuju da će fabrika imati negativne posledice za okolinu. Do sada su primljena 373 prigovora, a glavne primjedbe zaštitnika životne sredine su da projekt ima pogrešno mjesto, odnosno da je riječ o području zaštite voda i zaštićenom krajoliku usred netaknute prirode.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...