CRNA GORA OBILJEŽILA DAN DRŽAVNOSTI: Đukanović poslao poruku koja je iziritirala zvanični Beograd

Crnogorski predsjednik Milo Đukanović kazao je da Crna Gora može postojati samo kao država slobodnih građana, javlja Anadolu Agency (AA).

  • Regija

  • 13. Jul. 2020  13. Jul. 2020

  • 0

Đukanović je danas, povodom 13. jula - Dana državnosti Crne Gore, položio vijenac na Spomenik partizanu borcu na brdu Gorica u Podgorici.

"Trinaesti jul je najveći datum iz crnogorske istorije. Crna Gora može postojati samo kao država slobodnih i ravnopravnih građana, bez obzira na vjeru i naciju", kazao je Đukanović.

On je istaknuo da crnogorski antifašizam znači i opredjeljenje za Crnu Goru kakvu, kako je rekao, danas imamo.

"Nezavisnu, međunarodnu priznatu, članicu NATO-a, posvećenu EU vrijednostima i članstvu u EU. Svim građanima čestitam Dan državnosti. Da je vječna Crna Gora", kazao je Đukanović.

Crna Gora danas obilježava Dan državnosti, u znak sjećanja na 13. juli 1878. godine, kada je Crna Gora na Berlinskom kongresu priznata kao samostalna država, i na 13. juli 1941. godine, kada je narod Crne Gore počeo ustanak protiv fašizma.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...