TROŠI DVA LITRA, A BRZ JE KAO PORSCHE: Napravio ga je "renesansni čovjek modernog doba" (VIDEO)

Genius Garage predstavlja Omega Car, unikatni automobil koji spaja naizgled nespojive karakteristike, minimalnu potrošnju i izuzetno ubrzanje.

  • Auto

  • 13. Jul. 2020  13. Jul. 2020

  • 0

Omega Car je za mnoge automobil snova, barem kad su u pitanju performanse.

Casey Putsch sebe naziva automobilskim dizajnerom, inžinjerom, umjetnikom i profesionalnim vozačem, odnosno "renesansnim čovjekom modernog doba". Činjenica je da mu mašte, a ni znanja ne nedostaje, posebno ako se pogleda upravo ovaj automobil. 

Genius Garage predstavlja Omega Car, unikatni automobil koji spaja naizgled nespojive karakteristike, minimalnu potrošnju i izuzetno ubrzanje. A kad kažemo kako je ispod poklopca Volkswagenov 2.0 TDI, mnogi će se sjetiti projekta XL1, Volkswagenovog koncepta vozila koje troši manje od litra na 100 kilometara. 

Omega je kudikamo drugačija. Cilj je 100 mpg, odnosno 2,35 l/100 km. Ali, Casey tu komplicira stvari i kaže kako ovaj bolid mora bolje ubrzati od njegovog Dodge Vipera, odnosno da 96 km/h uhvati za manje od četiri sekunde.

U takvoj atmosferi, svako će oprostiti ne baš atraktivan zvuk motora.

Casey tu ne staje sa svojim željama. Kaže kako će, kad postignu ciljane performanse, dodatno urediti automobil kako bi što manje zagađivao. Također, želja je da vozilo bude izrađeno od reciklirajućih materijala. 

(Index.hr) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...