DAČIĆEV POTPREDSJEDNIK PROGLASIO "UŽIČKU REPUBLIKU": Prijeti Vučiću da će blokirati autoput (VIDEO)

Potpredsjednik Glavnog odbora SPS-a Novica Tončev, partije koju predvodi Ivica Dačić i koja je u protekla dva mandata bila koalicioni partner Vučićevog SNS-a, poručio je danas da će se dešavanja u Beogradu preliti i na jug Srbije tako što će sa pet-šest hiljada ljudi blokirati autoput ukoliko još neko od direktora državnih institucija iz SPS-a bude smijenjen.

  • Regija

  • 13. Jul. 2020  13. Jul. 2020

  • 0

Novica Tončev je na sjednici SO Surdulica rekao i to da je ta opština jedina slobodna teritorija u Srbiji, odnosno "užicka republika", gdje jedino nema mraka i straha.

Ministar spoljnih poslova Srbije i predsjednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je jučer da će svako ko je povezan sa tom strankom, a učestvuje u nasilju tokom protesta u Beogradu, snositi odgovornost.

Dačić je u pisanoj izjavi dostavljenoj Tanjugu, ocijenio da je na djelu pokušaj odvajanja SPS-a od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke (SNS).

On je podsjetio da su SPS i on lično prve večeri najoštrije osudili haos, incidente i nasilje ispred Narodne skupštine i istaknuo da to nema veze s epidemiološkom situacijom, već da je to pokušaj nasilnog rušenja vlasti.

- Svi moraju da znaju da će svako ko podržava ili učestvuje u ovom nasilju, a povezan je na bilo koji način sa SPS-om, bez obzira da li je reč o partijskim ili državnim funkcionerima i njihovim saradnicima ili o lokalnim organizacijama, snositi odgovornost, biti smenjen i isključen iz SPS-a, jer se time nanosi šteta Srbiji - upozorio je Dačić.

Statutarna komisija Socijalističke partije Srbije (SPS) isključila je danas iz stranke dvojicu članova iz Inđije zbog povrede stranačke discipline, odnosno zbog učešća na protestima ispred zgrade parlamenta u Beogradu.

U saopštenju SPS-a se navodi da su isključeni Milorad Savić i Miroslav Višnjić, jer su nanijeli štetu ugledu SPS-a objavljivanjem "neprimerenih sadržaja na društvenoj mreži Fejsbuk s učešća na nasilničkim, anarhističkim protestima i pozivanjem na iste na društvenim mrežama".

Potpredsjednik Socijalističke partije Srbije Aleksandar Antić izjavio je da socijalisti u svojim redovima neće tolerisati nikoga ko se suprotstavlja politici Vlade Srbije, koju SPS zajednički provodi sa Srpskom naprednom strankom.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...