RADE ŠERBEDŽIJA PODRŽAO PROTESTE U BEOGRADU: I podsjetio građane Srbije na genocid u Srebrenici...

- Naravno da sam zgrožen činjenicom da se u današnje vreme, koje se dići napretkom ljudske misli i civilizacije, mogao dogoditi takav brutalan zločin.

  • Kultura

  • 13. Jul. 2020  14. Jul. 2020

  • 3

Glumac Rade Šerbedžija na svom Facebook profilu podržao je proteste koji su održani u Beogradu ispred Narodne skupštine. Rade je sada na društvenim mrežama napisao da je dobio brojne zamjerke što je svoju poruku podrške poslao na dan obilježavanja zločina u Srebrenici.

“Danas sam tek stigao ponovo otvoriti facebook i video sam zamerke što sam svoju poruku podrške mirnim demonstracijama u Beogradu poslao baš na dan obeležavanja strašnoga zločina i genocida koji je počinjen u Srebrenici. Ja sam čovek koji uglavnom ne gleda televiziju, jako neredovito čita novine i vrlo često zaboravlja dane u sedmici ili datume u mesecu, naročito kada radim. Jednostavno nisam znao da je prekjuče bio dan kojim se obeležavalo sećanje i žaljenje na taj stravični zločin. Naravno da sam zgrožen činjenicom da se u današnje vreme koje se dići napretkom ljudske misli i civilizacije, mogao dogoditi takav brutalan zločin. Sa datumima loše stojim, ali nije bit u datumu, nego u onome što čovjek nosi u sebi i kako svaki dan u godini djeluje. Nažalost, kod nas te tragične datume najviše koriste političari za svoje manipulacije i promocije. A sigurno je da trebamo spominjati i Srebrenicu i Sarajevo i Vukovar i Jasenovac …i još mnogo takvih tragedija, da se ne zaboravi, u nadi da ćemo nešto naučiti i da nam buduće generacije neće stradati... Ja se svojim radom i životom, koliko znam i mogu, trudim da doprinesem da se traume prevaziđu, da se dižu i stvaraju novi mostovi solidarnosti i prijateljstva i da na ovim našim prostorima prestane nasilje.….”, napisao je Šerbedžija.

 

“Sa datumima loše stojim, ali nije bit u datumu, nego u onome sto čovjek nosi u sebi i kako svaki dan u godini deluje. Nažalost, kod nas te tragične datume najviše koriste političari za svoje manipulacije i promocije. A sigurno je da trebamo spominjati i Srebrenicu i Sarajevo i Vukovar i Jasenovac …i još mnogo takvih tragedija, da se ne zaboravi, u nadi da ćemo nešto naučiti i da nam buduće generacije neće stradati… Ja se svojim radom i životom, koliko znam i mogu, trudim da doprinesem da se traume prevazidju , da se dižu i stvaraju novi mostovi solidarnosti i prijateljstva i da na ovim našim prostorima prestane nasilje”, poručio je umetnik.

 

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...