NOVI PODACI IZ BANJE LUKE: Još 50 novozaraženih i...

U RS-u je u protekla 24 sata, prema podacima koje je saopštio Institut za javno zdravstvo RS-a, registrovano 50 novozaraženih i dva smrtna slučaja.

  • Vijesti

  • 14. Jul. 2020  14. Jul. 2020

  • 0

Nastavlja se trend pogoršavanja epidemiološke situacije. U pojedinim opštinama došlo je do pogoršanja žarišta. U protekloj sedmici obavljeni su sastanci s kriznim štabovima u vezi sa mjerama koje se provode i utvrđeno je da primjenjivanje mjera daje rezultate.

Apeluje se na građane RS-a da se i dalje pridržavaju mjera koje je Institut predložio: nošenje maske, fizička distanca, često pranje ruku, dezinfekcija.

Testirano je 237 uzoraka. Dva smrtna slučaja su registrovana u Ljubinju i Sokocu, prenosi BHRT.

Do sada su zaražene 3.254 osobe u RS-u, od čega je oporavljeno oko 52 posto.

U UKC-u RS-a hospitalizovano je 58 osoba, a u ostalim bolnicama 176.

Linija trenda zaraze i dalje bilježi uzlaznu putanju. Porast broja novooboljelih uzrokovao je i porast broja osoba na bolničkom liječenju.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...