U SPS-u POBUNA PROTIV DAČIĆA: "Ja da radim protiv Vučića..."

“...baš i neću."

  • Regija

  • 14. Jul. 2020  14. Jul. 2020

  • 1

Predsjednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je na djelu “pobuna dela ljudi” iz SPS-a protiv njega.

Komentarišući prisustvo pojedinih članova stranke na protestima protiv vlasti i izjave pojedinih funkcionera socijalista u vezi s odnosom prema SNS-u, Dačić je kazao da je sve to dio specijalnog rata.

“Ovo sve obesmišljava ono što radim. Ja sam bio jedan od retkih koji je po ceo dan govorio protiv demonstranata, a sad ispada da sam tu nešto kalkulisao”, rekao je Dačić za jednu beogradsku televiziju.

Navodeći da je SPS na nedavnim izborima osvojio skoro 50.000 glasova više na lokalu nego na parlamentarnim izborima, Dačić je kazao da se to nikad ranije nije desilo i da takav rezultat ne može da tumači drugačije nego kao “sumnjiv podatak”.

“To znači da su više radili za lokalne izbore. Mislim da je u pitanju opstrukcija”, rekao je Dačić.  

Ponovio je da je ubijeđen da je koalicija SPS-a s Aleksandrom Vučićem u interesu Srbije. “Ja da radim protiv Vučića, neću. Ako partija bude većinski htela to da radi, ja u tome neću učestvovati, a ako je cilj da ojačamo Srbiju, pa i Vučića, onda treba da ojačate Dačića”, kazao je lider socijalista.

(SB/Nedeljnik) 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...