CIJELI REGION BIO JE ŠOKIRAN BRUTALNOŠĆU: Đorđe Lacković danas je osuđen na šest godina zatvora; Evo šta je sve preživjela njegova djevojka Ivana

Đorđe Lacković (25) iz Klenja kod Bogatića osuđen je u Osnovnom sudu u Novom Sadu zbog prebijanja sada bivše djevojke Ivane Filipović (23) iz Banovog Polja kod Bogatića u martu 2019. godine u Novom Sadu.

  • Hronika

  • 14. Jul. 2020  14. Jul. 2020

  • 4

Njemu je za nasilje u porodici izrečena kazna od godinu i po dana, a za nanošenje teških povreda pet godina te mu je izrečena jedinstvena od šest godina zatvora, pišu "Novosti".

Pritvor mu je produžen sve do upućivanja na izdržavanje zatvorske kazne, a oštećena je upućena na parnicu s imovinskopravnim zahtjevom, odnosno sa zahtjevom za naknadu štete.

Lacković, optužen za nasilje u porodici i nanošenje teških povreda, prema optužnici, 12. marta prošle godine u iznajmljenom stanu u Kosovskoj ulici u Novom Sadu nanio je teške povrede tadašnjoj djevojci Ivani.

Djevojku je, kako se navodi u optužnici, "tukao rukama, šutirao nogama, pekao vrelom peglom, nožem nanio posjekotine po nogama".

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...