ŽESTOKO SMO NALJUTILI DODIKA: Nakon prozivke "Slobodne Bosne", načelnik Pala Boško Jugović napokon dodijelio parcelu Đokoviću

Na današnjoj sjednici Skupštine opštine Pale donijeta je odluka o dodjeli placa na Jahorini srbijanskom teniseru Novaku Đokoviću. Načelnik Boško Jugović istakao je da su odbornici jednoglasno podržali ovu inicijativu kojom je prvom teniseru svijeta dodjeljeno plac veličine oko 400 kvadratnih metara, a smješten je preko puta polazne stanice gondola.

  • Mini market

  • 14. Jul. 2020  14. Jul. 2020

  • 1

"U dogovoru sa nadležnima iz Olimpijskog centra, Novakom i njegovim ocem, poklonili smo im zemljište na ovoj lokaciji, dok je na lokaciji koja im je prvobitno trebala biti dodijeljena predviđena izgradnja sportskog centra koji je neophodan jednoj planini poput Jahorine", rekao je Jugović.

On je objasnio da je bilo neophodno da se usvoji ova odluka, kako bi bio pripremljen i ugovor kod notara, te istakao da će Novak posjetiti Jahorinu kada budu završene sve pravne stvari oko prenosa vlasništva ovog placa na porodicu Đoković i tada će mu biti uručen ugovor o vlasništvu.

Ipak, ova odluka ne bi bila tako ekspresno donesena da jučer na portalu „Slobodna Bosna" nije objavljen tekst u kojem smo otkrili prave razloge zašto je jučer Đoković odsjeo na Trebeviću u hotelu „Pino“, a ne na Jahorini.

Naime, porodicu Đoković su vlastodršci općine Pale ranije „izradili“ prodajom zemljišta kojeg su im prethodno poklonili, a zauzvrat ponudili skromi komad zemlje nedovoljan ni za „čestitu“ vikendicu“.

Prema informacijama „Slobodne Bosne“, tekst je jako naljutio Dodika, pa je odmah nazvao SNSD-ove kadrove na Palama i zahtijevao da se odmah riješi pitanje zemljišta za Đokovića, što je danas i učinjeno.

(S. B.)

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...