TRUMP IZJAVOM ŠOKIRAO NACIJU: Je li moguće da je ovo mišljenje predsjednika najveće svjetske sile!?

U intervjuu za "CBS News" Trump je upitan zbog čega Afroamerikanci i dalje umiru u rukama policije.

  • Svijet

  • 15. Jul. 2020  15. Jul. 2020

  • 0

Američki predsjednik Donald Trump u utorak je umanjio opseg policijskog nasilja protiv Afroamerikanaca, rekavši da policajci ubiju "više bijelaca".

U intervjuu za "CBS News" Trump je upitan zbog čega Afroamerikanci i dalje umiru u rukama policije.

"I bijelci isto, i bijelci isto. Kakvo grozno pitanje. I bijelci isto. Više bijelaca, tek toliko. Više bijelaca", odgovorio je.

Policijsko nasilje nad Afroamerikancima u centru je pažnje u Americi otkad je 25. maja kod privođenja u Minneapolisu umro George Floyd nakon što mu je policajac klečao na vratu.

Floydova smrt dovela je do protesta širom SAD-a i svijeta.

Prema analizi "Washington Posta", polovica ljudi koje ubiju policijske snage su bijelci, ali su smrti Afroamerikanaca disproporcionalne, jer njih i u američkoj populaciji ima manje od 13 posto.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...