STRAVA I UŽAS: Svađa zbog zaštitne maske završila smrću, policajka, nakon prijave napada nožem, primijetila vozilo napadača i ubila ga...

Napadač je pokušao policajku napasti šrafcigerom i nožem, kaže policija.

  • Hronika

  • 15. Jul. 2020  15. Jul. 2020

  • 0

Jedna policajka u Michiganu u Sjedinjenim Američkim Državama ubila je pištoljem čovjeka osumnjičenog da je u radnji nožem napao drugog koji ga je kritikovao zato što nije nosio sanitarnu masku.

Policajka je, poslije prijave napada nožem, primijetila vozilo napadača i ubila ga kada je izašao iz automobila i, kako kaže, pokušao da je napadne šrafcigerom i nožem, kaže policija.

Ubijeni čovjek (43) koji je radio u Ministarstvu saobraćaja Michigana, prethodno je nožem ubo jednog 77-godišnjaka koji mu je u prodavnici zamjerio što nije nosio masku.

Ranjenik je u stabilnom stanju u bolnici.

Guvernerka Michigana Gretchen Whitmer naredila je stanovništvu da koristi sanitarne maske u prodavnicama da bi se smanjio rizik od širenja koronavirusa.

Međutim, (ne)korištenje maske je za neke demonstracija "političkog stava" za ili protiv vlasti, a bilo je i drugih slučajeva nasilnih sporova zbog maski.

Tako je u maju pripadnika obezbjeđenja jedne prodavnice u gradu Flintu vatrenim oružjem ubio čovjek kome je čuvar zabranio da bez maske uđe u radnju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...