RADONČIĆEV UHLJEB ZAPJENIO: "Komšić uzeo CIK, DF napravio štetu za državu!"

Savjetnik savjetnika zamjenika premijera Federacije BiH Omer Čevra analizirao je za jedan portal aktuelnu političku situaciju te iznio procjenu kako će na sljedećim izborima proći političke stranke.

  • Politika

  • 15. Jul. 2020  15. Jul. 2020

  • 1

Za stranku iz koje dolazi (SBB), ustvrdio je da posjeduje veliki koalicioni kapacitet.

"SBB se u posljednjih deset godina isto pokazao kao dosta stabilan projekt koji na nekim izborima bilježi rast, a na nekim blagi pad, ali u svakom slučaju, ostaje stabilan faktor na političkom tržištu, koji ima veliki koalicioni kapacitet", smatra Čevra.

Pod "velikim koalicionim kapacitetom" Čevra, očito, aludira na činjnicu da Radončić nakon svakih izbora hrli da zagrli pobjednika i da SBB nema vlastitu politiku i da može u vlast doslovno sa svakim.

Iskustvo pokazuje da je SBB na ključnim pitanjima za državu uvijek bliži HDZ-u i SNSD-u nego, naprimjer, SDA ili DF-u. Vidi se to i prema pitanju CIK-a, gdje su Dodik, Čović i Radončić ostali kratkih rukava. Stoga i zbog te činjenice Radončićev uhljeb Čevra bijes usmjerava prema Komšiću i DF-u. 

"CIK je potrebno depolitizirati i profesionalizirati dovođenjem nezavisnih stručnjaka, a ne primjenjivati diktatorsku filozofiju - "jedan mandat ćemo mi brojat' i krast', a drugi put ćete to vi", ovisno o tome ko u datom momentu uspije "poklopiti" ovu instituciju. 

Dok u SDA ipak javno tvrde da oni nemaju kontrolu nad članovima CIK-a, Željko Komšić to uopšte i ne krije pa je nedavno na FACE TV-u Senadu Hadžifejzoviću potvrdio da DF u CIK-u ima "svog člana", zakukao je u analizi Radončićev savjetnik savjetnika zamjenika premijera Federacije.

Zbog toga Čevra smatra da je DF potpuno propala stranka koja ide u političku historiju, jer je, kako navodi, svojim nerealnim i agresivnim pristupom napravila više štete za političku alternativu u BiH. 

"DF-ova uloga od kada postoji je uvijek bila da pod plaštom velikih državotvornih fraza i terminologije ruši i kompromitira bilo kakvu alternativu u ovoj zemlji i uvodi smutnju u ljevicu i opoziciju, u čemu su, treba priznati, bili poprilično uspješni. "Jaranska i kafanska" kadrovska politika, uz političku demagogiju i nerad zvaničnika, koji nisu dali nijedan konkretan rezultat u bilo kojem segmentu države - DF nakon ovih izbora definitivno ide u političku historiju", zaključio je savjetnik savjetnika Omer Čevra.

Napomena: "savjetnik savjetnika" nije štamparska greška - Čevra je zaista savjetnik savjetnika, a kako SBB ne prestaje trpati svoje kadrovske invalide na državne jasle, nije isključeno da i Čevra uskoro dobije svog savjetnika!

(Sl. B.)

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...