SVAKI NOVI DAN JE SVE TEŽI: U posljednja 24 sata testirana su 464 uzorka u RS-u, a potvrđeno...

U Institutu za javno zdravstvo RS-a, Univerzitetskom kliničkom centru RS-a i Univerzitetskoj bolnici Foča izvršeno je testiranje 464 laboratorijska uzorka, a novi koronavirus (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 86 osoba u RS-u.

  • Vijesti

  • 15. Jul. 2020  15. Jul. 2020

  • 0

Radi se o 46 muških i 40 ženskih osoba, od kojih je 18 mlađe, 62 srednje i šest osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 30 osoba je iz Banje Luke, osam iz Višegrada, sedam iz Istočnog Novog Sarajeva, šest iz Istočne Ilidže, pet iz Foče, četiri iz Rogatice, po tri iz Kotor-Varoši i Laktaša, po dvije iz Doboja, Dervente, Modriče, Mrkonjić-Grada, Pala, Srpca i Teslića, po jedna iz Berkovića, Gacka, Kneževa, Prijedora, Petrova i Prnjavora.

Institutu za javno zdravstvo RS-a u posljednja 24 sata prijavljen je jedan smrtni slučaj, kod kojeg je potvrđeno prisustvo novog koronavirusa. Radi se o muškarcu srednje životne dobi iz Istočnog Sarajeva.

Do sada je u RS-u potvrđeno 3.340 slučaja koronavirusa, a preminule su ukupno 142 osobe kod kojih je potvrđen test na novi koronavirus.

Podsjećamo, u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu testirano je 370 uzoraka na prisustvo koronavirusa, a pozitivnih je 42.

Kako je potvrdila generalna direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović, u Sarajevu je pozitivan bio 21 pacijent, u Tešnju 9, u Zenici 5, Vitezu 2 te u Visokom, Kiseljaku, Travniku, Bugojnu i Goraždu po jedan pacijent.

(SB/BN)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...