ANGELA MERKEL POKAZALA SVIMA KAKO SE TO RADI: Njemačka usred nezapamćene krize ugovorila posao vrijedan milijardu eura...

Od 1. jula vlada je smanjila sav porez na dodanu vrijednost za narednih šest mjeseci kako bi se podstakao oporavak ekonomije nakon pandemije koronavirusa, što je dovelo do dodatnog smanjenja cijena karata.

  • Ekonomija

  • 16. Jul. 2020  16. Jul. 2020

  • 0

Njemački nacionalni željeznički operater "Deutsche Bahn" naručio je 30 novih ultrabrzih vozova od kompanije "Siemens" u vrijednosti od milijardu eura.

Novi ICE vozovi bit će stavljeni u upotrebu od 2022. godine, i to najprije na relaciji između zapadnog dijela države, pokrajine Sjeverna Rajna - Vestfalija na sjeveru i Minhena na jugu zemlje.

Iz kompanije je saopćeno da će se flota vozova na dugim relacijama uvećati za 20 posto u narednim godinama, kao i da je u opciji mogućnost kupovine još 60 ultrabrzih vozova.

"Deutsche Bahn" saopćio je da se potražnja znatno smanjila usljed pandemije koronavirusa, ali da, u dugoročnoj perspektivi, sve ide u prilog razvoju željeznice, koja ne zagađuje životnu sredinu.

Niže cijene karata

Kompanija je snizila cijenu karata početkom ove godine, kada je njemačka vlada smanjila porez na dodanu vrijednost na cijene karata, u sklopu mjera uvedenih radi borbe protiv klimatskih promjena, prenosi Tanjug pozivajući se na AP.

Od 1. jula vlada je smanjila sav porez na dodanu vrijednost za narednih šest mjeseci kako bi se podstakao oporavak ekonomije nakon pandemije koronavirusa, što je dovelo do dodatnog smanjenja cijena karata.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...