POBUNA U RUSIJI: Stotine demonstranata na ulicama Moskve zbog Putinove odluke, policija hapsi sve redom...

Masovna okupljanja zabranjena su u ruskoj prijestonici zbog restriktivnih mjera radi suzbijanja širenja koronavirusa.

  • Svijet

  • 16. Jul. 2020  16. Jul. 2020

  • 0

Stotine ljudi demonstrirale su u srijedu u centru Moskve protiv ustavnih reformi koje predsjedniku Vladimiru Putinu daju opciju da ostane na vlasti još 16 godina, rekao je Reutersov očevidac, a po okončanju protesta, uhapšene su 103 osobe. 

Okruženi policijom, petstotinjak demonstranata, od kojih su mnogi nosili maske zbog koronavirusa, pozivalo je Putina na ostavku i nosilo transparente protiv reformi.

Na referendumu koji je održan ranije ovoga mjeseca, izglasano je usvajanje ustavnih reformi koje će Putinu omogućiti da se kandidira za još dva predsjednička mandata.

Opozicioni aktivisti rekli su da je referendum nelegitiman i da je vrijeme da Putin, koji vlada Rusijom više od dvije decenije kao predsjednik ili premijer, odstupi s dužnosti.

Po okončanju protesta, policija je uhapsila 103 osobe, javlja agencija AFP.

Masovna okupljanja zabranjena su u ruskoj prijestonici zbog restriktivnih mjera radi suzbijanja širenja koronavirusa. Čak i u normalnim okolnostima održavanje protesta zahtijeva odobrenje vlasti.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...