APOKALIPTIČNI PRIZORI IZ ITALIJE: Najveća poplava u povijesti pogodila grad na jugu zemlje, ima mrtvih... (VIDEO)

Najmanje dvije osobe smrtno su stradale u poplavama koje su pogodile italijanski grad Palermo na otoku Siciliji, a navodi se kako je riječ o najtežoj poplavi u historiji ovog grada.

  • Hronika

  • 16. Jul. 2020  16. Jul. 2020

  • 0

Jaka kiša koja je sinoć zahvatila centralni sicilijski grad Palermo, dovela je do poplava, gdje su brojne ulice ostale pod vodom, javila je agencija ANSA.

Potvrđeno je da su dvije osobe izgubile život u automobilima koje je zahvatila bujica dok su bili u podvožnjaku na bulevaru Regione. Brojni automobili ostali su pod vodom u poplavi pa su vozači bili primorani plivati kako bi se spasili.

Dvoje djece, od kojih jedno staro svega devet mjeseci, prebačeno je u bolnicu zbog hipotermije nakon što je poplava zahvatila automobil jedne porodice.

Gradonačelnik Palerma Leoluca Orlando izjavio je kako se italijanski grad u manje od dva sata suočio s najvećom poplavom u svojoj historiji.

Orlando je kazao kako je u manje od dva sata u Palermu pala kiša jednaka količini padavina u jednoj godini.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...