VIŠĆINOJ EKIPI TREBA POBJEDA DA BUDE PRVAK TURSKE: Bila bi to posebna titula i zbog toga...

...što je prvi put čekaju 23 fudbalera ako gledamo samo turski šampionat.

  • Sport

  • 16. Jul. 2020  16. Jul. 2020

  • 0

Lideru na tebeli Basaksehiru, u slučaju da ovog vikenda pobijedi Trabzonspor, pripast će titula prvaka Turske za sezonu 2019/2020.

Slavlje u Basaksehiru bit će, bez sumnje, ogromno s obzirom na to da čak 23 igrača u tom klubu prvi put imaju priliku osvojiti tursko prvenstvo, a to su: Edin Višća, Mahmut Tekdemir, Irfan Can Kahveci, Alexandru Epureanu, Gael Clichy, Martin Skrtel, Junior Caicara, Enzo Crivelli, Eljero Elia, Robinho, Danijel Aleksić, Berkay Ozcan, Volkan Babacan, Fredrik Gulbrandsen, Okechukwu Azubuike, Aziz Eraltay, Carlos Ponck, Miguel Vieira, Mert Vurak, Ahmet Said Kivanc, Muhammet Arslantas, Yunus Emre Baloglu i Muhammed Emin Sarskaya.

Svega pet fudbalera u Basaksehiru ranije je imalo priliku osvojiti šampionat s nekim od turskih klubova. Mehmetu Topalu je to pošlo za rukom dva puta, i to s Fenerbahceom i Galatasarayom, Dembi Bai jedanput s Besiktasom, Mertu Gunoku dva puta s Fenerbahceom, Uguru Ucaru dva puta s Galatasarayem i Gokhanu Inleru jedanput s Besiktasom.

Kada je riječ o fudbalerima koji su osvojili šampionate s klubovima u ligama drugih zemalja, njih sedam je to uspjelo, među kojima i reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Višća, dva puta sa Željezničarom iz Sarajeva u svojoj zemlji.

Među fudbalerima Basaksehira s najinteresantnijom i svakako najbogatijom statistikom je Brazilac Robinho, koji je dosad u četiri zemlje osvojio šampionat.

U Španiji je dva puta slavio titulu prvaka s Real Madridom, kao i sa Santosom u svojoj domovini, te po jednom u Italiji s Milanom i s Guangzhou Evergrandeom u Kini. Sve ukazuje na to da bi Robinho ovog vikenda kao petu zemlju u kojoj je bio državni prvak mogao uvrstiti Tursku.

(Sportske.ba) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...