BH. PLANINA DOBIJA RESORT VRIJEDAN 50 MILIONA KM: Kompleks će činiti tri hotela i apartmani, investitor projekta je...

Gradnju smještajnih jedinica pratit će gradnja odgovarajućeg parking-prostora u skladu s brojem i potrebama novoizgrađenih objekata.

  • Ekonomija

  • 16. Jul. 2020  16. Jul. 2020

  • 0

Na polaznoj stanici gondole "Jahorina Express" na Ravnoj planini gradit će se hotelsko-apartmansko naselje na površini od 25.000 kvadratnih metara.

Kompleks će se sastojati od tri hotela visoke kategorije, od kojih je jedan u sklopu postojećeg turističko-ugostiteljskog objekta "Gondola" u vlasništvu firme "Majnex" d.o.o., dok su druga dva ponuđena investitorima, kao i 16 objekata s apartmanima ukupne korisne površine od 15.000 kvadratnih metara.

Procijenjena ulaganja u cjelokupan kompleks iznose 50 miliona KM, a radi se o modernim, luksuznim smještajnim jedinicama u kojima će biti primijenjena nova rješenja i tehnologije “pametnih kuća”. Ski-centar “Ravna planina” prepoznat je kao značajan faktor razvoja zimskog, ali i ljetnog turizma ovog dijela naše zemlje, sa sve većim brojem domaćih i stranih turista. Jedini nedostatak i usko grlo u dosadašnjoj ponudi bio je nedostatak smještajnih kapaciteta, što će se od naredne zimske sezone promijeniti. U skladu s dosadašnjim istraživanjima tržišta i interesovanju i potražnji potencijalnih investitora, predviđa se da će smještajni kompleks u cijelosti biti popunjen, a investicija više nego opravdana.

Smještajni objekti raspolagat će modernim, luksuznim apartmanima površine od 30 do 40 kvadratnih metara, dizajniranim u planinskom stilu, i gradit će se po specijalno razvijenim sistemima, pod tehnologijom “pametne kuće”, a hoteli, s obzirom na to da je planirana gradnja objekata visoke kategorije pa se samim tim podrazumijeva i daleko više zahtjeva u pogledu sadržaja i ponude, sa poluotvorenim bazenom olimpijskih dimenzija, raznovrsnim sadržajima iz oblasti vellnes i spa programa, konferencijskim salama i slično.

Gradnju smještajnih jedinica pratit će gradnja odgovarajućeg parking-prostora u skladu s brojem i potrebama novoizgrađenih objekata.

„Pripremni radovi su u toku, a gradnja je planirana u toku ove ljetne sezone. Sve aktivnosti zavisit će od vremenskih prilika, kao i od novonastale situacije s koronavirusom, koji je imao utjecaj na sve privredne grane u našoj zemlji, ali i svijetu. Rok za završetak je dvije godine“, najavio je investitor.

Jedna građevinska lokacija za hotel već je prodata i u toku je priprema neophodne dokumentacije za početak građenja. Što se tiče apartmana i garažnih mjesta, također su namijenjeni prodaji, a zainteresovanim investitorima bit će omogućena njihova kupovina još u toku gradnje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...