SKANDALOZAN SPOT MINISTARSTVA SRBIJE: Građani ne mogu da vjeruju svojim očima - "Ako voliš svoju ženu, ne dodiruj je..." (VIDEO)

Vlada Republike Srbije i Ministarstvo zdravlja objavili su spot u kome je pokušano da se ljudima skrene pažnja da tokom pandemije koronavirusa treba da budu socijalno distancirani od svojih najbližih.

  • Regija

  • 17. Jul. 2020  17. Jul. 2020

  • 0

"Čekam da mi neko kaže da spot vezan za koronavirus nisu napravili Ministarstvo zdravlja i Vlada Srbije. Zar je zaista, ako je neko želio da se brine o zdravlju, morao da to uradi ovako? Jezivo. Sektaški", prokomentarisao je na Facebooku sveštenik Nenad Ilić spot koji je izazvao brojne reakcije.

Vlada Republike Srbije i Ministarstvo zdravlja objavili su spot u kome je pokušano da se ljudima skrene pažnja da tokom pandemije koronavirusa treba da budu socijalno distancirani od svojih najbližih, ali je to urađeno na, najblaže rečeno, bizaran način, piše direktno.rs.

- Voliš svoju majku? Udalji se od nje. Voliš svoju ženu? Ne dodiruj je. Voliš svoga djeda? Ne prilazi mu. U ovim danima ljubav znači: biti daleko od onih koje voliš. Virus korona se vrlo brzo širi. Što si mi dalje, to si mi bliže - naglašava se u pomenutom spotu u kojem se najmilije osobe prikazuju, a onda nestaju sa snimka.

Ovakav spot je izazvao žestoku reakciju sveštenika Nenada Ilića, koji se oglasio na Facebooku.

- Još uvijek čekam da mi neko kaže da ovo nije napravljeno od strane Ministartstva zdravlja i Vlade Srbije. Ne mogu da vjerujem u ovom što vidim. Zar je zaista, ako je neko želio da se brine za zdravlje, morao da uradi to ovako. Sektaški. Jezivo - napisao je sveštenik Ilić.

A pored  Ilića, ovaj sport je izazvao i reakcije na Twitteru, pa su pojedinci na duhovit način komentarisali sport Vlade Srbije i Ministarstva zdravlja.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...