SAD ZNATE ŠTA ĆETE SUTRA ZA DORUČAK: Napravite piroške po ovom receptu...

Piroške su veoma mekane, lako se prže na ulju, ne upiju previše masnoće.

  • Gastro

  • 18. Jul. 2020  18. Jul. 2020

  • 0

SASTOJCI:

3 jaja

3 supene kašike ulja

6 supenih kašika mlijeka

150 g sira

1 prašak za pecivo

370 g brašna

malo soli

PRIPREMA:

1. U posudi pomiješajte jaja, ulje i mlijeko.

2. Brašno pomiješati sa praškom za pecivo.

3. Smjesu posoliti pa dodati izmrvljeni sir i brašno sa praškom za pecivo. Zamijesite tijesto.

4. Ne trebate čekati da se tijesto digne, već pržite odmah.

5. Tijesto izvaditi na pobrašnjen stol pa ga valjkom razvući na 1 cm debljine.

6. Isjeći željeni oblik i pržiti u zagrijanom i dubokom ulju.

7. Pržene piroške vaditi na salvetu da se iscijede od viška masnoće.

Prijatno! :) 

(SB/Domacica.com) 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...