"ONI SU NAŠI POČASNI GRAĐANI...": Ljekarski tim KCUS-a završio misiju u Novom Pazaru, gostima iz Sarajeva zahvalio predsjednik IZ Srbije...

U Mešihatu Islamske zajednice u Srbiji u nedjelju je upriličen prijem za ljekarski tim Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu povodom završetka njihove misije u Opštoj bolnici u Novom Pazaru u vrijeme najžešće pandemije koronavirusa u Sandžaku, saopšteno je iz Islamske zajednice u Srbiji.

  • Društvo

  • 20. Jul. 2020  20. Jul. 2020

  • 0

Predsjednik Mešihata, muftija Mevlud ef. Dudić zahvalio je gostima u ime Islamske zajednice, sandžačkog naroda i dijaspore za doprinos koji su dali u liječenju oboljelih od Covida-19, naglasivši da je Islamska zajednica stavila na raspolaganje sve svoje kapacitete te da je ljekarskom timu iz Bosne i Hercegovine sa zadovoljstvom bila domaćin, kazavši da "su oni od danas naši ambasadori i da zaslužuju epitet počasnih građana Novog Pazara".

Efendija Dudić zahvalio je i Islamskoj zajednici u Bosni i Hercegovini, reisu-l-ulemi dr. Husein ef. Kavazoviću, kao i građanima Bosne i Hercegovine na podršci u teškim danima borbe s ovom opakom bolešću.

LJEKARI KCUS Mevlud ef. Dudić Izvor: Islamska zajednica u Srbiji 

Na kraju obraćanja, muftija Dudić istaknuo je da je Mešihat sa svojim vjernicima i dijasporom dao veći doprinos bolnicama u Sandžaku za 20 dana nego što je to Ministarstvo zdravlja Srbije učinilo za 20 godina.

Doktor Adem Zalihić, direktor Zavoda za hitnu pomoć Kantona Sarajevo, zahvalio je Islamskoj zajednici i stanovnicima Novog Pazara na gostoprimstvu, naglasivši da narod Sandžaka uvijek može računati na njihovu pomoć.

Medicinski tim Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla ostaje na ispomoći Opštoj bolnici u Novom Pazaru do kraja naredne sedmice.

LJEKARI KCUS Mevlud ef. Dudić Izvor: Islamska zajednica u Srbiji 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...