NEZABILJEŽENO U NOVIJOJ POVIJESTI: Aleksandar Vučić danas “sam sa sobom” na konsultacijama oko Vlade Srbije…

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić danas će se u zgradi Generalnog sekretarijata predsjednika Republike, povodom konsultacija za formiranje nove Vlade, sastati sa predstavnicima izborne liste "Aleksandar Vučić – Za našu decu" .

  • Regija

  • 21. Jul. 2020  21. Jul. 2020

  • 1

Tako glasi zvanična najava za medije Press službe predsjednika Vučića za današnji susret u Predsjedništvu. Komično ili ne, tek predsjednikove konsultacije, koje će ovoga puta maltene obaviti sam sa sobom, otkrivaju mnogo veći problem, kojeg je, uostalom, i on svjestan.

Vučiću je javnost u Srbiji više puta spročitavala da, kao predsjednik svih građana, ne bi trebalo da bude i predsjednik Srpske napredne stranke. Zakon to, međutim, ne zabranjuje eksplicitno, a politička praksa je upravo suprotna: predsjednik države i stranke je po pravilu u Srbiji politička ličnost broj 1.

Osim toga, Vučić ima i jedno gorko iskustvo koje ga upozorava da ne postane isuviše demokratičan. Iskustvo je, svakako, oličeno u političkoj sudbini Tomislava Nikolića, prvog koji se odrekao liderstva u stranci zarad demokratske tekovine.

Ipak, sveprisutnost Aleksandra Vučića napravila je još jedan problem – učinila je od SNS-a stranku bez identiteta. Zato se i desio ovaj komični moment na konsultacijama, da predsjednik jedne države za stol sjeda sa predstavnicima liste “Aleksandar Vučić”…

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...