MLADEN BOSIĆ TVRDI: "Sve ovo oko budžeta je mostarski scenarij za cijelu BiH"

Naveo je da iza čitave situcije u vezi s budžetom stoji nešto što bi se moglo nazvati „mostarski scenario za čitavu BiH“.

  • Politika

  • 21. Jul. 2020  21. Jul. 2020

  • 0

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić (SDS) izjavio je da će današnje odgađanje usvajanja budžeta imati reperkusije na provođenje lokalnih izbora u BiH.

- Imam potrebu da se na neki način izvinim za izjavu koju sam dao ranije jer sam bio uvjeren da će danas budžet biti usvojen u drugom čitanju u identičnom tekstu i da će početi da važi. Nisam vjerovao da oni koji donose odluke mogu biti toliko drski da glasaju u korist odgađanja budžeta, odnosno njegovog neusvajanja - rekao je Bosić nakon sjednice Doma naroda.

Naveo je da iza čitave situcije u vezi s budžetom stoji nešto što bi se moglo nazvati „mostarski scenario za čitavu BiH“.

Dom naroda Parlamentarne skupštine usvojio je Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu u različitom tekstu kakav je usvojen na Predstavničkom domu, zbog čega će tekst morati na usaglašavanje, javlja Fena.

Dom naroda formirao je komisiju za usaglašavanje koju iz ovog doma čine Dušanka Majkić, Asim Sarajlić i Lidija Bradara.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...