PORUKA NAUČNIKA IZ AMERIKE MINISTRU ZDRAVLJA SRBIJE: "Lažirate brojeve, pravite narod budalama"

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar pobunu ljekara, njih 775, protiv Kriznog štaba i lažiranja brojki vidio je kao političku pozadinu.

  • Regija

  • 22. Jul. 2020  

  • 0

"Lažirate brojeve, građane pravite budalama, politizujete stručne kritike na račun vašeg rada... Ne brinite se vi za nas u Americi, nego iskoristite ovo malo ministrovanja što vam je ostalo da u skladu sa onom Pašićevom mudrosti, pokrenete na Vladi renoviranje ponekog zatvora. Zadnji je čas, trebaće vam prije nego što očekujete", poručio je naučnik Milovan Šuvakov ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru, javlja direktno.rs.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar pobunu ljekara, njih 775, protiv Kriznog štaba i lažiranja brojki vidio je kao političku pozadinu. Na taj način je pokušao da baci ljagu na imena svih tih doktora, a jednu od njih je etiketirao.

Naime, negativno je govorio o dr. Sonji Šuvakov, koja se nalazi na usavršavanju u Sjedinjenim Američkim Državama, rekavši da joj "fakultet izlazi u susret, a da se ona javlja iz Amerike i da, možete misliti, zna kakva je situacija u Srbiji".

Nakon tih riječi Lončara oglasio se muž pomenute doktorke Milovan Šuvakov, naš naučnik, koji je odgovorio ministru zdravlja.

- Ministar Lončar o mojoj supruzi: "Javljaju se ljudi koji nisu uopšte u Srbiji. Imate jednu nastavnicu koja je već tri godine u Americi, fakultet joj izlazi u susret, daje joj da je na nekom usavršavanju... Možete misliti, ona se javlja iz Amerike, ona zna kakva je situacija u Srbiji, a vjerovatno je mnogo bolja u Americi". Nevjerovatno, zamjera nekome što prati kakva je situacija u Srbiji i na tome što joj je fakultet odobrio neplaćeno odsustvo. Nije neko usavršavanje, već usavršavanje na najboljoj klinici na planeti - napisao je Milovan Šuvakov i dodao:

- Vidjeti kako vi vodite ovu krizu, kako lažirate brojeve, koliko građane pravite budalama, kako politizujete stručne kritike na račun vašeg rada, nije nimalo teško. Iz inostranstva vjerovatno i lakše. Zato nemojte vi da brinete za nas u Americi, nego iskoristite ovo malo ministrovanja što vam je ostalo da u skladu sa onom Pašićevom mudrosti, pokrenete na Vladi renoviranje ponekog zatvora. Zadnji je čas, trebaće vam prije nego što očekujete - istakao je Šuvakov.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...