NOVI DETALJI AFERE KOJA TRESE REPUBLIKU SRPSKU: Otkud ilegalno uvezeni otpad u Špirićevom selu?!

Aferi s ilegalnim uvozom stotina tona otpada iz sjeverne Italije na područje Bosanskog Grahova i Drvara ne nazire se kraj, iako sutra istječe rok u kojem je federalna ministrica ekologije Edita Đapo obećala da će ovaj problem biti riješen.

  • Mini market

  • 23. Jul. 2020  23. Jul. 2020

  • 1

U međuvremenu su isplivali novi detalji o uvozniku spornog otpada, firmi “Krom reciklaža” d.o.o. Drvar, piše Srpskainfo.

Veliku buru izazvala je činjenica da je ova firma, koja je u BiH uvezla oko 300 tona smeća, navodno namijenjenog za recklažu, registrovana na adresi Titova 1, Drvar, gdje se nalazi sjedište drvarske Opštine.

Međutim, nedavno je “Krom reciklaža” u nepotpisanom saopćenju obavijestila javnost da se, što se sjedišta tiče, “radi o administrativnoj greški”. Oni tvrde da sjedište firme nije u Titovoj 1, dakle u opštinskoj zgradi, nego – u selu Prekaja, tačnije u planinskom zaseoku Kralji.

U saopćenju se uvoznici otpada pozivaju na “ugovor o zakupu kancelarijskog prostora za sjedište firme”, u kojem se, kako tvrde, “jasno vidi da je adresa sjedišta Drvar – Prekaji, Kralji bb, a ne Titova 1”.

Prekaja je poznata kao zavičaj visokog funkcionera SNSD-a i predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH Nikole Špirića.

Nikola Špirić, koji je, inače, komentirao štošta u vezi s aferom s italijanskim smećem u Drvaru, nikad nije ni spomenuo da su uvoznici njegove komšije u selu.

Tako ovih dana internetom kruži objava jedne vrlo dobro upućene Drvarčanke, u kojoj se ona, između ostalog, pita “u kojoj je od poslovnih štala” smješteno sjedište “Krom reciklaže”.

– Za neupućene, Kralji leže pod brinom, s lijeve strane ceste na potezu Mrđe – Prekaja i do istih vodi kolski put, a u zaseoku nema ni 10 kuća uslovnih za život – napisala je ova Drvarčanka.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...