DA ČOVJEK NE POVJERUJE: Pogledajte kako izgledaju crnogorske plaže u špici sezone... (FOTO)

Špica turističke sezone na crnogorskoj obali Jadrana nikada nije izgledala kao ove godine.

  • Regija

  • 23. Jul. 2020  23. Jul. 2020

  • 0

U periodu između 15. jula i 15. augusta na plažama u ovoj državi nema mjesta šibica da padne, a sada se tamo redaju apokaliptične scene.

Fotografije koje je portal Nova.rs dobio od čitalaca, govore ono što njihove riječi ne bi mogle dovoljno da opišu. Nikada praznije plaže u Kotoru, Budvi, Sutomoru, Baru, Herceg-Novom, Petrovcu... izgledaju kao da je njima prošao tajfun.

“Nikada nije bilo da sunce ovako jako peče, a da žive duše nema na obali. Kao da je zimski period. Mi smo na ovakve slike navikli, ali tek tamo od novembra. Da mi je neko pričao da će krajem jula, na pragu avgusta biti ovakva pustoš, nikad mu povjerovao ne bih”, govori Miljan Đokić iz Budve.

crna gora more Izvor: Nova.rs On priznaje da je prethodnih godina gužva umjela da mu zasmeta, a sada bi, kako ističe, dao sve na svijetu da opet sve bude kao nekada.

“Tužno sve izgleda, jad i bijeda. Pogled je strašan. Najgore je što dan za danom prolazi, a ništa ne može da bude bolje. Peškiri i ležaljke stoje, a nikoga na njima. Šibicu nisi mogao da baciš prošle godine u ovo vrijeme na plaže, a pogledaj sada. Ovo je da čovjek ne povjeruje”, tužno konstatuje mještanin.

Ni u drugim primorskim mjestima slika nije drugačija.

crna gora more Izvor: Nova.rs 

“Sigurna sam da ćemo situaciju s koronom pamtiti dok smo živi. Prava apokalipsa. Toliki narod bez posla i toliko svijeta koji ne može da nam dođe. Morat ćemo da tražimo druge poslove, a neki su se već uveliko zaposlili van turizma”, objašnjava čitateljica "Nina" koja je poslala fotografije iz Petrovca.

Dodaje da su sve nade izgubljene da će se desiti čudo koje bi odjednom oživjelo obalu makar u avgustu.

“Nema od toga ništa, sve vam slike govore”, navodi Nina.

Zakupcima dijelova plaže koji od toga tokom vrelih ljetnih mjeseci žive, nimalo nije lako. Stevan Vojinović priča da pogled na spuštene suncobrane i prazne ležaljke “ubija na mjestu”.

crna gora more Izvor: Nova.rs 

“Mještani se šale da sad ima mjesta za njih koliko hoće, ali zapravo su u teškoj muci i ogromnoj depresiji. Bliži se avgust, vrijeme kada cijela rivijera živi 24 sata dnevno, a ovo je tragedija”, iskren je Stevan.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...