ČLAN PREDSJEDNIŠTVA DIRNUO U OSINJE GNIJEZDO: Panične reakcije iz SNSD-a nakon Komšićeve izjave o stvarnim razlozima Vučićeve posjete Dodiku

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić izjavio je za Srnu da “nelegitimni predstavnik hrvatskog naroda u BiH Željko Komšić neuspješno pokušava da širenjem laži baci mrlju na srdačan doček predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Banjaluci”.

  • Mini market

  • 23. Jul. 2020  23. Jul. 2020

  • 2

"Posjeta delegacije Srbije, predvođene predsjednikom Vučićem, Republici Srpskoj očigledno veoma teško pada ‘zlatnom ljiljanu’ Željku Komšiću, koji viri iz revera Bakira Izetbegovića i Šefika Džaferovića, jer zluradim izjavama pokušava da savlada svoj bijes zbog činjenice da odnosi Srpske i Srbije nikada nisu bili bolji”, istaknuo je Žunić na pitanje da prokomentariše Komšićevu izjavu da je stvarni razlog Vučićevog dolaska u Banju Luku, kako je rekao, povezanost Dodika sa proruskim protestima u Beogradu.

Žunić je naglasio da je Komšić osvjedočeni protivnik srpskog jedinstva i homogenizacije, dodavši da “te svoje frustracije Komšić može samo da izbaci po sarajevskim kafanama, jer one nisu za bilo kakav drugi istup u javosti niti su na nivou izjava jednog zvaničnika”.

“Komšićeve izjave, inače, ne zaslužuju bilo kakav komentar i mogu samo da mu poručim da prestane da se bavi Republikom Srpskom i srpskim narodom, a umjesto toga, neka pokuša da posjeti opštine s hrvatskom većinom u Federaciji BiH”, dodao je Žunić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...