VUKANOVIĆ TVRDI DA JE DODIK IZAZVAO MASOVNI STRES U BANJOJ LUCI LUCI ZA VRIJEME VUČIĆEVE POSJETE: "Bio sam šokiran kada sam čuo sirene..."

Vukanović je kazao da ga je stid politike koju provodi član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

  • Politika

  • 23. Jul. 2020  23. Jul. 2020

  • 1

Gost današnjeg izdanja emisije “Dobar dan BiH” bio je Nebojša Vukanović, poslanik SDS-a i gorljivi kritičar aktuelne vlasti u manjem bh. entitetu.

Vukanović je kazao da ga je stid politike koju provodi član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Dok Dodik sve priča, predsjedavajući Vijeća ministara i njegova marioneta Zoran Tegeltija imenuje Selmu Cikotića, kadar SDA za ministra sigurnosti i to je uradio kako bi pokušao balansirati šamar koji je opalio svom strateškom koalicionom partneru Draganu Čoviću i HDZ-u – kazao je Vukanović na početku.

Istaknuo je da se od ovih priča, kako je naveo, oko kojima pričamo svih godina, većini građana u BiH muka.

Svaki dan komentarišemo sulude izjave koje on govori. Bio sam šokiran kada je Dodik i taj njegov protokol izveo 20 kola hitne pomoć, upalili su sirene i vozili su kroz Banja Luku, da se vidi da su vozila stigla. To je masovan stres i to govori o njegovoj  ozbiljnosti kako on shvata državu i politiku. On je demagog i populista koji pokušava da ostane na vlasti ne birajući sredstva. To je kameleon sa hiljadu lica. Jedno priča strancima, a onda u RS-u priča o Rusiji, rusofilstvu… On sam sebe ne može upratiti u svojim mislima. Od jutro do večeri promijeni pet mišljenja – naglašava Vukanović.

Podsjetio je na Dodikove izjave o referendumu.

Pitao sam ga tada je li svjestan šta on radi i čime se igra. Ideš u priču o samostalnosti, jer je to suicid. Ne priča o suštinskim bitnim stvarima, o krizi, prihvtiti ono što je dobijeno u Dejtonu. Hiljade ljudi ostaje bez posla, a on se bavi glupostima – potcrtava Vukanović.

Naš sagovornik se osvrnuo i na Dodikova poređenja Kosova i entiteta RS. Kazao je da su to preopasne riječi.

To je kao da uzimate zvečarku u ruke. On za svoju suludu politiku, ne zna šta će, ne zna cilj. Nema podršku Srbije, jer je danas Vučić kazao da poštuje Dejtonski sporazum. Vučića također dovodi u neprijatnu situaciju takvim potezima – poručio je Vukanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...