SITUACIJA JE DRAMATIČNA: Aviogigant na koljenima, 15.000 radnika ostaje bez posla, ministrica moli za spas radnih mjesta…

Francuska ministrica ekonomije Agnes Pannier-Runacher pozvala je proizvođača aviona "Airbus" da zaštiti što je moguće više radnih mjesta stavivši kompaniju pod pritisak u nastojanju da se izbjegne prisilno smanjivanje broja radnih mjesta.

  • Ekonomija

  • 24. Jul. 2020  24. Jul. 2020

  • 0

Naglasila je da "Airbus" treba koristiti 15 milijardi eura vrijedan francuski paket državne potpore namijenjen zaštiti radnih mjesta u avioindustriji.

"Pozivam "Airbus" i kompanije s velikim narudžbama da ispune svoju odgovornost, naime da unutar svojih kompanija nastoje pronaći što više mogućih rješenja i mehanizama (za spas radnih mjesta)", kazala je Pannier-Runacher.

"Airbus" planira ukinuti do 15.000 radnih mjesta zbog pada potražnje usljed krize zbog koronavirusa. Kompanija je odbila isključiti prisilne rezove, ali je ponudila da će poštedjeti 3.000 radnih mjesta u zamjenu za francusku i njemačku podršku te pomoć u istraživanju.

Ranije, u četvrtak, hiljade španskih zaposlenika "Airbusa" protestiralo je ispred fabrike u blizini Madrida zbog ukidanja radnih mjesta mašući transparentima i pjevajući sa maskama na licu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...