ITALIJANI NAJAVLJUJU BOMBU: Edin Džeko napušta Romu i završava karijeru u klubu za koji navija...

U tekućoj sezoni Serije A Edin Džeko postigao je 15 pogodaka i sa 34 godine nosi Romu na svojim leđima, ali nakon pet godina igranja na Olimpicu, da li je bh. reprezentativac spreman da promijeni još jedan klub u karijeri?

  • Sport

  • 24. Jul. 2020  24. Jul. 2020

  • 0

Oko dovođenja Džeke već se neko vrijeme angažirao Inter, ali se u utrku uključuje i Edinov nesuđeni klub - AC Milan.

Stefano Pioli ostat će trener Milana naredne sezone nakon što je klub odlučio da ga nagradi novim dvogodišnjim ugovorom za dobre partije, a da istovremeno otkaže već dogovorenu saradnju s Ralfom Rangnickom. Pioli, za razliku od Rangnicka, ne gleda talentovane i mlade nogometaše, već se uzda u iskustvo i provjeren kvalitet. Zato je Pioli odlučio da, ako već ode Zlatan Ibrahimović, dovede Džeku.

Kako piše "Gazzetta dello Sport", Pioli bi želio zadržati Zlatana po svaku cijenu: on je bio čovjek koji mu je pomogao da napravi skok u kvalitetu i rezultatima, ali svjestan je da bi se stvari oko ostanka Ibrahimovića, koji, uzgred rečeno, ima 38 godina, lako mogle iskomplikovati, a bh. reprezentativca vidi kao igrača sličnih osobina i idealnu zamjenu.

Osim što je način igre donekle sličan Ibrinom, Edin ima sve te liderske sposobnosti i mogao bi da zavede mir koji je, na koncu, i omogućio Milanu konačni napredak u igri.

Džeko je bio blizu Milana dok je klubom upravljao Silvio Berlusconi zajedno s Adrianom Gallainijem, ali tada je Edin, umjesto u Italiju, otišao u Englesku, a dres Wolfsburga zamijenio je dresom Manchester Cityja.

Sada nekadašnji igrač Željezničara, Teplica, Ustija nad Labom, Wolfsburga i Cityja ima priliku da ostvari dječačke snove i potpiše za Milan, zaigra u dresu u kojem je zaluđeno gledao idola Andrija Ševčenka.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...