ANGELA MERKEL JE REKLA „NE“: Njemačka se oštro protivi teritorijalnoj razmjeni između Kosova i Srbije…

Njemački zastupnik i izvjestilac za Kosovo u Vijeću Evrope Peter Beyer ponovio je stav te zemlje da nije moguća razmjena teritorija kao rješenje za sporazum Kosova i Srbije.

  • Politika

  • 24. Jul. 2020  24. Jul. 2020

  • 0

"Želim ponoviti svoj i stav Njemačke - ne pristajemo na bilo kakvu teritorijalnu razmjenu bilo koje vrste", rekao je on, prenosi Tanjug pozivajući se na Kosovo Online.

Naglašava da su tehnički detalji razgovora između Srbije i Kosova izuzetno važni, ali dodaje da se može postići konačni dogovor ako nema potpune primjene "tehnikalija".

"Kao što sam već mnogo puta ranije rekao, obje strane moraju raditi svoj posao. Izuzetno sam sretan što vidim da je počeo dijalog (Srbije i Kosova) uz posredovanje Evropske unije."

'Za dobru budućnost naroda'

"Ovo je zaista dobra vijest. I bez sumnje je dobra stvar ako postoji ozbiljno i iskreno vjerovanje u dobru budućnost svog naroda", kazao je Beyer.

Kaže da je jasno da moraju početi razgovori o postizanju konačnog i pravno obavezujućeg sporazuma.

"Nisam uvjeren da se svaki tehnički detalj mora provesti prije potpisivanja takvog sporazuma. Međutim, smatram da je od suštinske važnosti i apsolutno neophodno da obje strane pokažu ozbiljnu i postojanu volju za poboljšanjem svog učinka u odgovarajućim oblastima u pogledu realizacije", poručio je Beyer.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...