NEZAPAMĆENA ČISTKA U BARCELONI: Klub je otpisao čak 12 igrača, ali muku muči s prodajom dvije zvijezde…

Španjolska Marca tvrdi da je Barcelona otpisala 12 igrača kojih će nastojati prodati ili razmijeniti u sljedećem prijelaznom roku po okončanju, zasad za katalonski klub, vrlo neuspješne sezone.

  • Sport

  • 24. Jul. 2020  

  • 0

Na popisu je, očekivano, Ivan Rakitić, a uz njega su tu još: Neto, Nelson Semedo, Samuel Umtiti, Junior Firpo, Arturo Vidal, Ousmane Dembele, Martin Braithwaite, Carles Alena, Rafinha, Jean-Clair Todibo i Philippe Coutinho.

Rakitić (32) je ove sezone izgubio mjesto prvotimca nakon šest sezona i odigrao je 2021 minutu, uglavnom ulazeći s klupe.

Hrvatski reprezentativac ima 41 nastup, jedan gol i četiri asistencije u svim natjecanjima za ovu sezonu i klub ga u posljednja dva prijelazna roka pokušava prodati.

Španjolski list dodaje kako nije sigurno da će baš svi napustiti redove katalonskog giganta, a posebno se to odnosi na Dembelea i Coutinha, dvije od tri najskuplje kupovine Barcelone u povijesti.

Razlog je u velikim plaćama Francuza i Brazilca. Coutinho prima oko 11 miliona eura po sezoni, a Dembele, svjetski prvak s Francuskom 2018., milion više od Coutinha.

Coutinho je trenutno na posudbi u Bayernu, međutim, nije izvjesno da će ga Bavarci otkupiti pa je Barcelona ponovno u problemima. Dembele je pak cijele sezone ozlijeđen, a pored tih problema, Katalonce umara neprofesionalnim radnjama izvan terena zbog čega ga se klub želi hitno riješiti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...