DUA LIPA NALJUTILA SRBE: Izjavom da je ajvar albanska delicija, izazvala lavinu komentara

Pop zvijezda nedavno je na Instagramu objavila fotku na kojoj je pisalo kako Kosovo nije Srbija, a sada je ponovno na sebe navukla bijes Srba izjavom kako je ajvar albaanska delicija.

  • Show

  • 24. Jul. 2020  24. Jul. 2020

  • 0

Dua Lipa je prije nekoliko dana na Instagramu podijelila objavu s razlozima zašto ‘Kosovo nije i nikad neće biti Srbija’, što je izazvalo brojne reakcije ljutitih Srba.

Javila joj se i pjevačica Jelena Karleuša koja je 24-godišnjoj Lipi poručila da društvene mreže koristi za širenje ljubavi, mira i muzike.

Samo nekoliko dana nakon toga Britanka kosovskog porijekla izjavila je u emisiji ‘Hot ones’ kako je ajvar “albanska delikatesa koju svi moraju probati prije nego što umru”.

“Ajvar, to je poput paste, odnosno umak od pržene paprike. Ima paprike, ulja, malo soli, ali zbog pikantnosti paprike je odličan. Ide uz sve. Uz jaja, pitu sa špinatom, koja je još jedan albanski specijalitet”, rekla je Dua, a na ekranu se tada prikazao leskovački ajvar, zbog čega su mnogi podivljali jer se radi o proizvodu iz srpskog grada Leskovca. Osim toga, neki su uvjereni da je ajvar srpska delikatesa dok mnogi smatraaju da je makedonska.

“Prvo tvrdi da je Kosovo albansko, a sada i da je ajvar, šta je sljedeće?”, “1 posto komentara: Još jedan dobar intervju, 99 posto komentara: Ajvar je srpski”, “Ona govori o albanskom ajvaru, a u videu prikazali srpski. Mislim da joj se to neće svidjeti”, “Dok se ajvar pravio u Srbiji, Albanija nije ni postojala”, “Sad je i ajvar albanski? Hoćeš li i Cecu pretvoriti u Albanku?”, samo su neki od komentara na video.

U bizarnu raspravu uključili su se i srbijanski tabloidi. Tako je Informer cijelu priču naslovio ovako. "NEĆE DA MOŽE! SRBI NE DAJU AJVAR! ŠIPTARKA DUA LIPA predstavila leskovački brend kao albanski proizvod"!

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...