KO TO POZIVA NA PROTESTE PROTIV IZMJENA I DOPUNA ZAKONA O RADU?: Lažni sindikalista koji je otuđio prostorije i pečat SSS BiH i kojeg su granski sindikati optužili za teški kriminal!

Dugogodišnji lažni sindikalista Selvedin Šatorović za sutra je u Sarajevu najavio protestnu šetnju zbog predloženih izmjena i dopuna Zakona o radu.

  • Mini market

  • 26. Jul. 2020  27. Jul. 2020

  • 0

Šatorović je ovu odluku donio nelegalno,  mimo volje legalnog rukovodstva Saveza samostalnih sindikata BiH i 18 granskih  sindikata, koji neće izaći na šetnju.

Jedna od glavnih zamjerki Šatorovića novom Zakonu je ta da, kako kaže, “SSSBiH nije učestvovao aktivnostima oko izrade“. Istina je ipak da Šatorović već mjesecima uzurpira pečat i prostorije krovnog bh. sindikata odbijajući da ih preda novom rukovodstvu koje je izabrano u februaru ove godine i time dodatno otežava poziciju radnika u vrijeme pandemije koronavirusa.

Naime, Šatorović, kao što je javnosti poznato, uopšte nije upisan u nadležni registar kao ovlaštena osoba za zastupanje SSS BiH. Prvo je, zajedno sa bivšim čelnikom Ismetom Bajramovićem, minirao legitimni kongres SSS BiH u Sarajevu gdje je u prvom krugu glasanja izgubio izbore za predsjednika, a da bi spriječio smjenu napustio je salu sa svojim saradnicima i prekinuo rad. Uprkos tome, Šatorović je uz pomoć Bajramovića zaposjeo prostorije i pečat SSS BiH te se lažno predstavlja kao predsjednik Sindikata.

Potom je Šatorović odbio izvršiti primopredaju dužnosti Mevludinu Bektiću koji je, ogromnom većinom članica Saveza, na februarskom Kongresu izabran za predsjednika. I dok se Šatorović lažno zalaže za povećanje minimalnih plaća i prava radnika, svakog mjeseca inkasira nekoliko prosječnih radničkih plaća.

Danas Šatorovića podržavaju samo tri sindikata, dok je protiv njega čak 18 granskih sindikata. Protesti su ništa drugo do pokušaj Šatorovića da se vrati “na scenu“, nako što su ga brojne kolege i granski sindikati optužili za teški kriminal. Naime, protiv Šatorovića su već podnesene krivične prijave i samo se čeka kada će pravna država krenuti u sprečavanje njegovog daljeg nezakonitog djelovanja i rada. Ukoliko se to ne desi, izvjesno je da će Savez sindikata kojeg su radnici ove zemlje godinama gradili ostati tek alat u službi  ličnih interesa pojedinaca i njihovog bogaćenja. (SB / Vijesti.ba)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...