ŠUŠKA SE, ŠUŠKA: Volkswagen priprema veliko iznenađenje, vraćaju se legendarni modeli – ali na struju... (VIDEO)

Njemački Volkswagen već je registrirao imena za moguće električne nasljednike nekih od svojih kultnih automobila.

  • Auto

  • 27. Jul. 2020  27. Jul. 2020

  • 0

Volkswagen, navodno, planira da na europskom tržištu ponovno prodaje legendarnu Bubu, ali u potpuno novom i potpuno električnom izdanju. Ta je informacija u javnost stigla tako što je na stranicama europskog patentnog ureda EUIPO osvanula informacija kako je njemački koncern pokrenuo postupak zaštite imena “e-Beetle”. Prijava je predana 16. jula pa se čini kako je VW naumio elektrificirati svoju Bubu i pod ovim je imenom plasirati na europsko tržište.

Osim “e-Bube”, Volkswagen je na istom mjestu pokrenuo postupak zaštite još imena: “e-Karmann”, “e-Golf Classic” te “e-Kübel”, sve nazive koji označavaju neke od modela iz bogate povijesti njemačke kompanije.

Tu je i novi naziv “e-Samba”, koji bi se mogao odnositi na legendarni model kombija, “hippie-vana”, odnosno transportera oznake T1, poznatog i pod klasičnim imenom Samba. Električnog nasljednika ovog mikrobusa VW je predstavio još prije više od tri godine, i to pod nazivom I.D. Buzz.

Službenih informacija iz Wolfsburga još nema, ali nema sumnje kako će se i Nijemci uskoro oglasiti.

(SB)

  • Tagovi:

  • vw

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...