SVE JE JASNO KAO DAN: Evo šta Amerikanci misle o Donaldu Trumpu 100 dana prije izbora...

Trumpove šanse za reizbor bit će usko povezane s načinom borbe protiv pandemije koronavirusa.

  • Svijet

  • 27. Jul. 2020  27. Jul. 2020

  • 0

Tačno 100 dana prije izbora u novembru, više Amerikanaca misli da SAD ide u pogrešnom smjeru nego u bilo kom momentu u toku mandata predsjednika Donalda Trumpa, navodi se u novoj anketi agencije AP i Centra za istraživanje javnosti NORC, prenosi Tanjug.

Prema rezultatima istraživanja, način na koji se predsjednik bori protiv koronavirusa podržava 32 posto Amerikanaca, prenosi "Glas Amerike" dodajući da i njegov odnos prema ekonomiji, njegov lični pečat u mandatu, ima smanjenu podršku posljednjih mjeseci.

Čak i ako pokuša da se fokusira na utrku protiv najvjerovatnijeg protivnika iz redova demokrata Joea Bidena, na različitim kulturnim temama i porukama o "redu i zakonu", Trumpove šanse za reizbor bit će usko povezane s načinom borbe protiv pandemije i da li će glasači vjerovati da će se zemlja vratiti u normalu pod njegovim vodstvom, dodaje "Glas Amerike".

Amerikanci misle da je ekonomija u lošem stanju

Anketa AP-a i NORC-a pokazuje da osam od 10 Amerikanaca smatra da zemlja ide u lošem pravcu, što je više nego kada je Trump preuzeo funkciju.

U istraživanju se dodaje da 38 odsto Amerikanaca misli da je nacionalna ekonomija u dobrom stanju, što je pad od januara, prije pandemije, kada je to mislilo 67 posto ispitanih.

Oko 38 odsto Amerikanaca podržava način na koji radi predsjednik, što je pad od početka pandemije, navodi se.

Većina republikanaca - 81 odsto podržava Trumpa, dok 68 procenata podržava način na koji se nosi sa pandemijom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...