PA ZAR I TI, ŠAROVIĆU: Nakon što je SDS stao iza Grujičića, otvorenim pismom oglasile se i Majke Srebrenice…

Lideri nekoliko političkih stranaka iz manjeg. bh. entiteta su na Palama potpisali dokument kojim se obavezuju da će pomoći, prema njihovim riječima, rješavanju statusnih pitanja stvaralaca RS-a.

  • Društvo

  • 27. Jul. 2020  27. Jul. 2020

  • 0

Među onima koji su parafirali ovaj dokument nalaze se Milorad Dodik (SNSD), Mirko Šarović (SDS), Nenad Nešić (DNS) te Petar Đokić (Socijalistička partija).

Interesantno je da će se sredstva izdvojiti za osuđenog ratnog zločinca Momčila Krajišnika i njegovu asocijaciju Stvaraoci Republike Srpske koja ima za cilj očuvanje sjećanja na sve one koji su stvarali RS.

Isto tako, Dodik i Šarović su se uspjeli dogovoriti i da na ovogodišnjim izborima zajednički kandidat za načelnika Srebrenice ispred srpskih stranaka bude Mladen Grujičić.

Ovo je bilo dovoljno da reagiraju iz Pokreta Majke enklave Srebrenica i Žepa iz kojeg su naveli da su se prevarili kada su pomislili da se Šarović udaljio od destruktivne politike.

„Logično je da Dodik podrži radikala Grujičića jer i sam od liberala dogurao do radikala, od lidera koji je prvi priznao genocid do strastvenog negatora. Dodik je ionako nedosljedan u svojim stavovima i često ih mijenja, pa nas ne čudi da danas podržava radikala Grujičića. Međutim, taman kad smo, kao majke koje su preživjele genocid u Srebrenici, pomislile da je Šarović lider koji se konačno distancirao od takve politike, i Šarović se pridružuje onima koji nastavljaju ponižavati i vrijeđati nas majke“, stoji u pismu koje potpisuje Munira Subašić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...